tisdag 22 maj 2012

Nu har det hänt en hel del här hos Värpisarna

Till och börja med så är de lite sorg över hönsgården, då alla tre Marilyns ägg är borta så här 2 dagar innan kläckning, lite snopet och snopnast var nog hon, för hon hade gått och lagt sig på hela dags skörden av nya ägg den kvällen. Hon hoppade inte av de två följande dagarna heller så hon hade nog bestämt sig för att ligga ett varv till. Men nu bor hon och Frasse i egen kupe och verkar trivas som fiskarna i vattnet, så nu håller vi tummarna igen på att de kommer några små sötnosar kring 10 juni =)

Småttisarna är inte så små längre, de har fått flytta till ännu snäppet större kupe, och det flygtränas och grejas som aldrig förr, var i väg i dag för att jaga lite kompostnät för att bygga en liten utegångshage till dem, bara så de får känna sig för ett par dagar innan jag släpper dem lösa i naturen. Men tji fick jag alla vill tydligen ha de där gröna eftertraktade kompostgallren som förövrig går att använda till de mesta ;o) Gör en ny räd i morgon för de små MÅSTE ut i solen nu! Plockar dock gräs och maskrosor till dem och lägger in och de försvinner fort.

Frans ligger ju inte direkt högst upp i rangskalan, Garamond är elak som tusan emellanåt på den lille gossen. Så i dag när Frasse i hemlighet hade raggat upp en söt höna, lurat eller charmat in henne i en vinbärsbuske så de skulle få lite mys på tumanhand, nojsade de loss där bland vårgrönskan, men tro inte att Garamonds falkblick misstog vad som föregick, som en oljad blixt kom han farande o körde ut Frasse ur buskaget i full kareta. Han hann utföra sitt lilla uppdrag men fick sig en REJÄL språngmarcsh som final..... Som sagt de händer alltid nåt i en skock hönor.

Återkommer med bilder på smått och gott, men kameran har strejkat de sista, i ärlighetensnamn har jag slarvat bort laddaren....i morron ska den återfinnas!

Härliga försommar hälsningar Värpisarna

1 kommentar: