torsdag 3 maj 2012

Besök hos släkten

Mycket har hänt i hönsgården hos värpisarna i dag. Här kommer en liten lägesrapport, Marylin ligger fantastiskt nog fortfarande och ruvar fast i dag hade hon fått ett bestämt sällskap i redet som inte ville maka på sig. Undra om den har damen har tänkt att lägga rabarber på en liten kyckling själv när de börjar poppa ut kanske. Tydligen inte helt ovanligt att hönorna kan dela på kycklingarna när de kläckt sen för att dela upp modersansvaret lite. Fast de där med ruvningen har hon nog lämnat till den yngre generationen för nåt ägg fanns det inte under henne.
     Nu till en liten tråkig nyhet... för några dagar sedan var det ett ägg som låg alldeles blodigt i ett rede, genast kikade jag över och såg om någon höna såg illa ut. Ingen fara den dagen men dagen efter så var det en liten snutta som gick med sjärtfjädrarna långt under benen och vaggade, hon hade ont... lät henne vara för att se om hon kurerade sig men nej, när jag städade hönshuset i dag så såg man verkligen hur hon led. Så hon fick vandra till de sälla jaktmarkerna, sorg i hönshuset med andra ord. Men hon har fått nästan 2 extra år i livet efter hon slitit på hönseriet så de känns ganska bra ändå, hon hade en fin pensionärstid här.
I dag fyller vi en månad
 I dag har matte i Värpisgården mest ägnat sig åt att fika hos goda, härliga grannar =) Mycket angenäm sysselsättning vill jag säga...mums o härligt trevligt! På ena gården jag var bor numera Garamonds bror och har det väldans bra med sin nya lilla flock i vårsolen, Eftersom kameran var med så blev de lite fotosession på gräsmattan. Times är liksom Garamond en väldigt ståtlig och vänlig Gotlandstupp.

Soliga hälsningar, Värpisarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar