torsdag 17 maj 2012

Invigning av nya hönsgåden


Hönsgård på 85m2 med "osynligt" nättak
Lila inredning till kommande
vit-svarta Orusthöns...
Nu står äntligen hönshus och gård klara för Orusthönan Estelle och de åtta Åsbo-kycklingarna. Tanken var ju att det skulle bli ett näste för Orusthönsen, men så kom räven och snodde åt sig tre av fyra. Därför får kycklingarna göra Estelle sällskap i väntan på fler rasfränder. Sparar de ägg hon lägger för att lägga i kackeltanternas gemensamma kläckare så fort den blir ledig. Tydligen så kan en höna lägga befruktade ägg så sent som tre veckor efter att de humpat med tuppen. Spermierna lagras i äggledarna och befruktar äggen efter hand. Därför har jag fortfarande chans att få en liten Orustbesättning.   

Alice kollar in magen,
lilla Knoll undrar var lilla Tott är...

               
                     Cecilia, i förgrunden, inspekterar nya lyan


Har mötts av en skön syn de sista dagarna i det som tills nyss var kycklingrummet. Har två Gotlandskaniner som bor med hönsen med egna gångar mellan rum och utegård. De har kommit underfund med hur skön värmelampan kan vara, och ligger gärna utsträckta under den och "solar". Kycklingarna ligger strax bredvid.

Magda ligger åter på en samling ägg. Då jag lyst dem verkar de vara ruvade mellan 6 och tio dagar. Hoppas kläckningen går bättre denna gången.
Kuckeliku från Åsboligan!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar