torsdag 29 mars 2012

Nu händer det grejer i äggmicron

I den lite mer artificiella varianten av ruvnings så sker det även där framsteg, wow de är så fantastiskt att tänka sig att i mitt kök så bakas det till liv, i ett hörn, i en apparat. Kläckaren måste jag säga sköter sig exemplariskt som ruvhöna, den puttrar o surrar lite lagom så man vet att den finns där, man får lyfta på locket o rulla äggen utan att den anfaller med näbbar o klor ;o)  Lyst äggen har vi gjort ett par gånger också och oj oj de verkar bli bra utdelning denna gång. Vi la i 24 ägg och av dessa har vi sett "spindlar" och nu små kycklingar i 21 st!

Förra årets kläckning var lite mer arbetsam från (Hönsmammans sida - min) sida, då den stod ute i uthuset när det var väldiga temperaturväxlingar mellan natt o dag. En lite trogen men lite väl vinglig termostat så innebar  många många turer ut över dygnet för att se till att småttisarna hade de fint. Så de är rena lyxkläcket detta år. Längtar sååå tills de börjar pipa i lådan.